Szofia a sün és a naplementében megtalált öröm

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Egy szép erdei iskolában, ahol a fák között kis faházak sorakoztak, és a madarak énekétől volt hangos a levegő, élt egy kislány sün, akit Szofiának hívtak. Szofia egy vidám, lelkes kislány sün volt, aki imádta az iskolát és a barátait. Egyik nap az osztályfőnök bejelentette, hogy hamarosan osztálykirándulásra mennek a közeli hegyekbe.

Szofia nagyon izgatott volt, hiszen sosem járt még fent a hegyekben, és alig vártatta, hogy új kalandokba vágjon osztálytársaival. Minden este izgatottan készülődött, tervezgette, hogy miket fog vinni, miket fog játszani majd a többiekkel. Hamar össze is pakolta a hátizsákját, és elhatározta, hogy ez a kirándulás lesz a világ legjobb mókája.

Végre elérkezett a nagy nap, és Szofia az osztályával együtt elindult a hegyekbe. A nap ragyogóan sütött, a madarak énekeltek, és mindenki jókedvű volt. Az erdőben sétálva gyönyörű virágokat, pillangókat és más érdekes élőlényeket láttak.

Mikor felértek a hegyekbe találkoztak egy kedves erdei bagollyal, aki bemutatta nekik a környéket és felvitte őket a legszebb kilátóhelyekre. Szofia és osztálytársai boldogan fedezték fel a természetet és a hegyeket, egészen addig, amíg egy szűk ösvényre nem értek.

Az ösvényen haladva Szofiát annyira lenyűgözte a természet látványa, hogy nem figyelt a többiekre, így egy kicsit lemaradt tőlük, és nem vette észre, hogy egy kisebb kő a lába elé gördül. Rálépett a kőre, amin megcsúszott, elveszítette az egyensúlyát és egy jó nagyot esett. A baleset következtében felsértette a mancsát, és azonnal könnyekben tört ki a fájdalomtól és az ijedtségtől.

Az osztályfőnök és a gyerekek azonnal odarohantak hozzá, hogy segítsenek neki, majd az erdei bagolyhoz vitték, aki óvatosan megvizsgálta a sérülést. Szerencsére csak egy horzsolásról volt szó, így azt megtisztította és bekötözte a bölcs bagoly. A többiek simogatták Szofiát, és megpróbálták vigasztalni őt.

– Ne aggódj, Szofia! – mondta az osztályfőnök. – Nincs komoly baj, ez csak egy kis horzsolás. Pihenj egy kicsit, és hamarosan jobban fogod érezni magad.

Szofia egy kicsit megpihent, miközben az osztálytársai beszélgettek vele, hogy eltereljék a figyelmét a fájdalomról. Lassan a fájdalom csillapodott, és Szofia újra mosolyogni kezdett.

A gyerekek folytatták az osztálykirándulást, és Szofia is velük tartott, noha óvatosabban lépegetett. Az osztály egy szép tisztáson érkezett, ahol találtak egy hatalmas fát, aminek az ágai között egy kilátóhely volt. A bagoly és az osztályfőnök felkísérték a gyerekeket a kilátóhelyre, ahonnan gyönyörű panoráma tárult a hegyekre és az erdőre.

Szofia és osztálytársai lenyűgözve nézték a tájat. A naplementében a hegyek és az erdő olyan gyönyörű volt, mint egy festmény. A gyerekek boldogan nézték a naplementét és egymás mellett ülve meséltek egymásnak történeteket és el is felejtették a korábbi balesetet.

Mikor visszaértek az iskolába, Szofia rájött, hogy a baleset ellenére is csodálatos napot töltött el az osztályával. Az osztálykirándulás erősítette a barátságukat. Szofia megértette, hogy a szomorúságot és a nehézségeket is le lehet győzni a barátok és a szeretet segítségével.

A kaland végén, Szofia és osztálytársai még közelebb kerültek egymáshoz, és soha nem felejtették el azt a napot, amikor együtt fedezték fel a hegyeket, és megtanulták, hogy a szeretet és a barátság segít átvészelni a nehézségeket.

 

Az esti mese fontos, mert segít a gyerekeknek átmenetet képezni az ébrenlét és az alvás között, fejleszti az érzelmi intelligenciát, erősíti a szülő-gyerek kapcsolatot, erkölcsi értékekre tanít valamint segíthet a gyerekeknek megérteni a világot.
Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!