Indiában korlátoznák, hogy maximum két gyermeket vállalhasson egy család

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Nyilvánvaló, hogy az emberiség annyira túlszaporodott az elmúlt években – különösen a szegényebb országokban –, hogy az mielőbbi drasztikus beavatkozásokat igényel, ellenkező esetben sem Földünknek, sem fajunknak nincs jövője.

Amennyiben tehát nem akarunk néhány évszázadon belül kipusztulni, korlátozni kell a gyermekszületések számát, és ezt elsőként várhatóan Indiában valósítanák meg, lévén az országon belül több állam is napirendre tűzte, hogy a családok maximum két gyermeket vállalhassanak.

Megvonnák az állami támogatást, ha több gyerek születik

Mivel Indiában is pontosan tudják, hogy milyen mértékű a túlnépesedés, illetve ennek milyen következményei lehetnek hosszabb távon, ezért a 240 millió lakossal rendelkező Uttar Prades állama nyújtotta be elsőként azt a törvénytervezetet, hogy a családoknál legfeljebb kettő gyermek születhet, ellenkező esetben a szülőktől megvonnák az állami támogatásokat.

A készülő törvénytervezet kimondja, hogy amint megszületett a házaspár második gyermeke, az egyik szülő támogatott sterilizáción vehet részt, amiért külön juttatásokban részesülhetnének. Mivel Uttar Prades államban az Indiai Néppárt, az ország jelenlegi vezetői vannak hatalmon, ezért nagy valószínűséggel a tervezet hamarosan egész Indiában napirendre kerül.

Nem tűrhet halasztást a korlátozás

Bár nyilvánvalóan meglesznek az ellenzői a rendelkezésnek, az indiai kormány szerint figyelembe vették az összes ökológiai és gazdasági lehetőséget, amennyiben pedig nem szabályozzák a gyerekek számának születését, akkor néhány éven belül nem tudják biztosítani az indiai állampolgárok számára, hogy mindenki egyenlő arányban részesüljön az élethez szükséges alapvető szükségletekkel.

Vagyis súlyos éhínségek és egyebek várnak Indiára, ha nem lépnek azonnal! A tervezetet már három indiai államban is napirendre tűzték, azonban lehetnek régiók, akik ettől eltérő rendelkezéseket hozhatnak, esetleg fontolóra sem veszik a kérdést – mivel ellenzéki vezetés alá tartoznak.

Megkérdőjelezhető a hatékonyság

India kapcsán hosszú éveken át tartotta magát az a vélekedés, miszerint a népességi mutatók tekintetében megelőzhetik Kínát, azonban dacára minden előrejelzésnek, valójában ez nem valósult meg, és egyre inkább úgy tűnik, hogy nem is fog.

A korlátozások ellenére is a felére csökkent a születések száma az országban 1993 és 2016 között, sőt mi több, lényegesen kisebb hírverés társaságában, de korábban már 12 állam is bevezette Indiában a kétgyermekes korlátozásokat.

Mint kiderült, ez az elképzelés a gyakorlatban nem túl hatékony módszer, bár működik, betartható az emberek között, azonban nincsenek olyan kedvező hozamai, mint amit az állam elképzel, illetve Indiában is körvonalazódik a fogyasztói társadalom, ezáltal egyre inkább előtérbe kerül az egygyermekes családmodell.

Forrás

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!