Olvasnivaló gyerekeknek – Margit Auer: Mágikus ​állatok iskolája

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Mivel a Mesehős elindulásával együtt az egyik legfontosabb hivatásunkká vált, hogy kedvet hozzunk a gyermekek számára az olvasáshoz, ezért új cikksorozatot indítunk elsődlegesen azoknak a szülőknek, akik szeretnének folyamatosan friss és tartalmas olvasnivalót adni gyermekük kezébe.

Margit Auer: Mágikus ​állatok iskolája

Kifejezetten nagy népszerűségnek örvend manapság a Harry Potter-sorozat, illetve az összes többi hasonló, mágikus-varázslós témát felölelő alkotás, így nem meglepő, hogy Margit Auer műve is annyira sikeressé tudott válni az elmúlt években. A Mágikus állatok iskolája címre keresztelt regénysorozat ugyanis 2013-ban indult útnak, és annyira időben érkezett J.K. Rowling különleges világa mellé, hogy a kiéhezett rajongók szó szerint rávetették magukat, így az évek során csak ebből a sorozatból többmilliós eladása származott, és több mint 25 nyelvre sikerült már lefordítani.

A nagy népszerűség pedig nem véletlen, hiszen ez a könyv egyszerre bájos, tanulságos és varázslatos. Az alapgondolat kifejezetten egyszerű és könnyed: vajon mennyire örülnénk neki mi, illetve az olvasó gyermek, ha lenne egy olyan kisállat az életünkben, aki csak és kizárólag hozzánk kötődik? Sőt mi több, egy mágikus kisállat, aki mindenhová velünk tart, mindig meghallgat, mindenben megért és így soha nem kell egyedül lennünk.

Talán álomszerű a gondolat, de a Mágikus állatok iskolája köteteiben mindez valósággá válik, így a főhősök, azaz Ida és Benni már az első részben igaz barátra lelnek egy ilyen állat képében. Ezzel pedig egy izgalmas történetsorozat veszi kezdetét, aminek részeként a valóság teljesen összekeveredik a fantáziaszülte világgal, amit tovább nehezít, hogy ezeket a mágikus állatokat senki más nem látja, csak a tulajdonosok. Pontosabban egy plüssállatot látnak, de semmi mást, így még azt sem feltételezi róluk a külvilág, hogy esetleg beszélnének.

Természetesen egy gyermeket normál esetben nem érdekel a külvilág, az viszont annál jobban, hogy ezek a mágikus állatok végre megkönnyítik az életüket az iskolában, miközben olyan vidám helyzeteket teremtenek, olyan izgalmas kalandokat, hogy abban kis gazdáiknak korábban még soha nem volt részük.

Ez azonban még messze nem minden! A Mágikus állatok iskolája közel sem csak arról szól, hogy a főszereplők milyen vidámak lesznek a kis plüssöktől, éppen ellenkezőleg: lesz egy rejtélyes történeti szál is, amit a gyerekek csak és kizárólag a mágikus kedvenceik segítségével tudnak felfedezni és megoldani. Mindeközben természetesen megismerkedhetünk az egész fantáziavilággal, alapos barátságot köthetünk a szereplőkkel, miközben teljesen rabul ejt minket az egész.

Itt túlzás nélkül minden egyes szereplő teljesen egyedi, határozott jellemvonásokkal rendelkezik, változik, fejlődik, alakul, a mágikus állatokkal együtt pedig aligha lehetne elképzelni olyan 8-12 éves gyermeket, akit ne ragadna el azonnal ez az egész koncepció. Természetesen a kellemesen illusztrált, izgalmas és egyben olvasmányos könyv a nagyobb gyermekek, sőt a felnőttek számára is élmény lehet, ha szeretnek kalandozni a fantázia birodalmában.

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!