Olvasnivaló gyerekeknek – Kate Scott: Óriás

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Mivel a Mesehős elindulásával együtt az egyik legfontosabb hivatásunkká vált, hogy kedvet hozzunk a gyermekek számára az olvasáshoz, ezért új cikksorozatot indítunk elsődlegesen azoknak a szülőknek, akik szeretnének folyamatosan friss és tartalmas olvasnivalót adni gyermekük kezébe.

Kate Scott: Óriás

Kifejezetten nehéz helyzetben vannak azok a gyerekek, akik valamilyen okból fogva folyamatos kirekesztettség és kiközösítés áldozatai. Különösen nehéz helyzetben van ráadásul az a szülő, akinek a gyermeke ebbe a kategóriába tartozik, és nem igazán tud semmit sem kezdeni a helyzettel, mert sok esetben ezeket a konfliktusokat a gyereknek kell megoldaniuk. Amennyiben ebben a cipőben járunk, esetleg fennáll a veszélye, erősen ajánljuk, hogy lurkónk elolvassa Kate Scott nagyszerű, Óriás című regényét, ami éppen ezeknek az apróságoknak nyújt segítséget.

A mű főszereplője Enzo, a mindössze 12 éves kisfiú, aki a legnagyobb sajnálatára nem akar megnőni, egészen aprócska marad, ami különösen annak fényében bosszantó, hogy anyukája és apukája is rendkívül magas, hangos és sikeres. Talán ezért, talán azért, mert nagyon elfoglaltak, de a szülők rendre nem hallják meg, hogy gyermekük mit szeretne tőlük. Merthogy a kis Enzónak van pár problémája, példának okáért folyamatosan csúfolják magassága miatt az iskolában, és nagyon örülne, ha ez megszűnne.

Mint ahogyan a legtöbb ilyen kirekesztett gyermek, Enzo is rendkívül tehetséges valamiben. Esetében ez a rajzolás, hiszen úgy rajzol, ahogy közel és távol senki sem. Egy fantasztikus tehetség, aki rajzaival benevez egy képregényszövetség versenyére, majd ahogyan az lenni szokott, el is hozza a díjat. Hősünk azonban túl szerény ahhoz, hogy innen egyenesbe tegye az életét, de szerencsére van pár barátja, akik arra ösztönzik, hogy tegyen fel mindent egy lapra, kockáztasson egy kicsit és higgyen abban, hogy a legjobb dolgok megtörténhetnek velünk, ha akarjuk, és ettől az életünk is megváltozik majd.

Az Óriás egy minden tekintetben szép és magával ragadó történet, a főszerepben egy nagyon intelligens, rendkívül tehetséges, ámde annál érzékenyebb 12 éves fiúval, akinek egyáltalán nincs önbizalma, magassága és a folyamatos csúfolódások miatt pedig súlyos önértékelési gondjai vannak. Maga a téma nem túl vidám, azonban a könyv tele van viccesebbnél-viccesebb fordulatokkal és eseményekkel, miközben a sztori mindvégig kellemesen színvonalas és elgondolkodtató lesz minden gyermeknek és felnőttnek egyaránt. Előbbiek számára akkor is fontos lehet, ha nem ők az áldozatok, hanem ők a csúfolók.

A könyvben olyan csodálatos és manapság különösen fontos értékek jelennek meg, mint a barátság, a család, a szeretet, a másik elfogadása és a kitartás. Nem véletlen, hogy az Óriás egyike azoknak a regényeknek, amelyek megérdemelnék, hogy kötelezővé tegyék őket az iskolában, hiszen rengeteg gyermek számára biztosítana táptalajt és lelki táplálékot egyaránt.

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!

A meseírás

Egy szép napon a három lurkó, Tincsi, Íku és Kesu elhatározta, hogy saját mesét szeretne írni, de mivel nem tudtak megegyezni a témát illetően úgy

Tovább olvasom »