Olvasnivaló gyerekeknek – Elisabetta Gnone: Olga, a papírlány

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Mivel a Mesehős elindulásával együtt az egyik legfontosabb hivatásunkká vált, hogy kedvet hozzunk a gyermekek számára az olvasáshoz, ezért új cikksorozatot indítunk elsődlegesen azoknak a szülőknek, akik szeretnének folyamatosan friss és tartalmas olvasnivalót adni gyermekük kezébe.

Elisabetta Gnone: Olga, a papírlány

Az Olga a papírlány egy különleges trilóga, melynek minden egyes epizódja egy igazi csoda a maga módján. Nem véletlenül, hiszen Elisabetta Gnone nem először ragadott tollat és papírt, illetve billentyűzetet, hogy papírra vesse gondolatait, lévén igazán emlékezetes, sőt különleges művek köthetők a nevéhez. Példának okáért hozzá köthető a Fairy Oak történetfolyam, de a WITCH-sorozat szintén az ő agyszüleménye.

Persze érdemes ezektől egy kicsit elvonatkoztatni és előítéletek nélkül belevágni a történetbe, hiszen önmagában érdemes értékelni ezt a nagyszerű alkotást, ami egy igazán különleges utazásra invitál minket. Konkrétan egy fantáziabirodalomba, ami nem sárkányokkal és tündérekkel van kikövezve, hanem az emberi szív és lélek mélyébe vezet. Egy nagyon könnyen megszerethető, nagyon emberközeli, gyerekek és felnőttek által egyaránt kiváló, sőt értékelhető meséről van szó, a főszerepben egy olyan lánnyal, aki szeretett volna láthatatlanná válni, így ha bennünk is megvan az érzés, ez a mű garantáltan nekünk szól.

Bár maga a történet meglepően légies, könnyed, már-már törékeny, azonban a könyv mondanivalója nagyon erőteljes, határozott, és miközben tele van szomorkás, befelé fordulós momentumokkal, azért a boldogság, a vidámság, az életigenlés sem hiányzik belőle, méghozzá az emberek szeretete mellett. Sőt, nagy előnye és erénye a természetközeliség, az erdők szeretete, az ott található élővilág ismerete, de még a környezetvédelem is beleilleszthető a sorba.

A történet érdekessége a mese a mesében megoldás, hiszen egy Olga Papel nevű lány életébe csöppenhetünk bele, aki éppen a barátait szórakoztatja egy papírlányról szóló mesével, akit szintén Olgának hívnak. A történetben egy óriási kaland bontakozik ki, ahol rengeteg izgalmas helyszín, megannyi különleges szereplő és a legkülönfélébb érzések kavarognak majd. Találkozunk barátsággal, haraggal, szerelemmel, gyásszal, de várakozással is többek között.

Mindezt természetesen közérthető formában, a gyerekek számára is érthető, élvezhető formában tálalta az írónő, miközben varázslatosabbnál-varázslatosabb helyszínek várnak ránk, így járunk majd léghajón, az északi sarkon, de még cirkuszban is többek között. A kis papírlány története úgy válik mindeközben valóságossá, hogy végig megmarad csodálatosnak és fantáziadúsnak, sőt annyira szép lesz az egész, hogy megéri némán kalandozni ebben a csodás történetben, hiszen olyan élmény vár majd ránk, amihez foghatót korábban még biztosan soha nem tapasztaltunk.

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!