Olvasnivaló gyerekeknek – David Walliams: Éjféli banda

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Mivel a Mesehős elindulásával együtt az egyik legfontosabb hivatásunkká vált, hogy kedvet hozzunk a gyermekek számára az olvasáshoz, ezért új cikksorozatot indítunk elsődlegesen azoknak a szülőknek, akik szeretnének folyamatosan friss és tartalmas olvasnivalót adni gyermekük kezébe.

David Walliams: Éjféli banda

Bár David Walliams gyermekeknek szóló könyvei között találni ennél sokkal összetettebb és talán különlegesebb írásokat is, azonban az Éjféli banda az egyszerűsége ellenére mégis képes nagyszerű szórakoztatást biztosítani, méghozzá olyan színvonalon, hogy az akár egyfajta kötelező irodalomként is tökéletesen megállná a helyét.

A mű története egy Tom nevű kisfiúról szól, akit egy mérkőzésen annyira fejbe talál egy krikettlabda, hogy attól elveszíti az eszméletét. A kórházban tér magához, ahol egy ördögi arc az első, amit meglát. A gonosz főnővér arcáról van szó, aki valamiért abban leli az örömét, hogy különféle kegyetlenkedéseket követ el az osztályon fekvő aprócska betegek kárára.

Tom azt hiszi, hogy ennél rosszabb már nem történhet vele, és valahol igaza is van, miközben sejtése sincs arról, hogy míg korábban gondot okozott számára az, hogy barátokra leljen, addig a kórházban minden megváltozik, és ott végre igaz barátokat talál, sőt élete egyik legnagyobb kalandja körvonalazódik előtte. Egy olyan tipikus életre szóló kaland, amiről korábban még csak álmodni sem nagyon mert.

Aki esetleg nem ismerné, David Walliams egyike korunk legismertebb gyerekkönyvíróinak. Világszerte nagyon jól ismerik a nevét, köszönhetően leginkább annak, hogy művei több mint negyven nyelven megjelentek már korábban, és közülük rengeteg, így például ez is az év legjobb gyerekkönyve volt Nagy-Britanniában a megjelenés évében. Legnagyobb sikere ugyanakkor alighanem a Gengszter nagyi lett, amiből világszerte már több mint félmillió példány kelt el.

Az Éjféli banda egy humoros fordulatokkal gazdagon tálalt történet, melyben a képzelet határtalansága mellett megtalálhatók az igazi szerethető, valamint ezzel párhuzamosan az igazi utálatos karakterek, akik természetesen a legtöbb klasszikus történethez hűen végül elnyerik méltó büntetésüket, míg a jók sorsa végül happy enddel zárul.

Vannak itt izgalmak, vannak feszült helyzetek, miközben az érzelmekben gazdag fordulatokból sincs hiány. Ezt a könyvet valóban élvezik majd a gyerekek, kifejezetten annak a korosztálynak szól a történet, akik olvassák is, miközben rengeteg komoly és elgondolkodtató téma található benne.

Nem véletlen, hogy egyszerűsége ellenére az egyik legnépszerűbb Walliams történetről van szó, mely úgy lett történetközpontú, hogy közben mindvégig nagy szerepet kap benne a humor, valamint a mondanivaló. A sztori ugyanis gyermeki szemmel világít rá olyan dolgokra, minthogy soha ne a külső vagy a pénz alapján ítéljünk meg másokat, sokkal inkább a tetteik és önmaguk alapján.

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!

ESIK ESŐ

Esik eső csepp-csepp-csepp, Tócsa is lesz egy-egy-egy, Kopognak az ablakon, Ritmust ütnek a teraszon. Esik eső csepp-csepp-csepp, Itt is ott is egy-egy-egy, Zenélnek az ereszek,

Tovább olvasom »