Közeleg A magyar labdarúgás napja! Íme néhány mese a magyar foci tiszteletére!

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Bár a magyar fociról manapság megoszlanak a vélemények, azonban kétség sem férhet hozzá, hogy a mai gyerekek még mindig imádják ezt a sportágat. Ezért nagyon fontos megismertessük velük: a magyar labdarúgásnak is volt fénykora, még ha arra már csak nagyapáink emlékeznek.

Ennek apropójából lett egyfajta sportolói ünnepnappá november 25-e, lévén a legendás Aranycsapatunk 1953. november 25-én, a londoni Wembley stadionban 6:3-ra legyőzte a hazai pályán 90 éve veretlenségnek örvendő angol válogatottat. A győzelem mind a magyar, mind a nemzetközi sporttörténelemben mindmáig emlékezetes, emiatt a Magyar Labdarúgó Szövetség 1993-ban A magyar labdarúgás napjává nyilvánította ezt a napot.

Hogy milyen focis mesékkel emlékezhetünk meg erről a jeles eseményről gyermekeinkkel?

Puskás Öcsi és barátai

Bár szegény Öcsi bácsi nem élhette meg, azonban 2020-ban a legendás magyar labdarúgó életéről, egészen pontosan gyerekkoráról egy igencsak különleges, hovatovább minőségi rajzfilm készült, amit éppen az egykori sportoló születésnapján, április 1-jén mutattak be. A Puskás Öcsi és barátai című rajzfilmet Gellár Csaba rendezte, és egy komplett sorozat első részeként jelent meg. A 2D-s animációs technikával készült kis 7 perces bemutatkozó óriási sikert aratott, így remélhetőleg mielőbb elkészül a teljes sorozat.

Bogyó és Babóca: Focimeccs

A Bogyó és Babóca mind könyvben, mind a képernyőn elképesztő népszerűségre tett szert a magyar gyermekek körében az elmúlt néhány évben, ami nem meglepő, hiszen a kedves és tanulságos kis történetek során minden gyermek megtalálhatja önmagát. A Focimeccs című epizód története szerint Vendelt, a szarvasbogarat egy szép tavaszi napon meglátogatja régi barátja, Frici, a cincér. Mivel Frici nagy focirajongó, ezért javaslatára az erdő lakói egy hatalmas focimeccset rendeznek, ahol mindenki megmutathatja a tudását.

https://www.youtube.com/watch?v=ZTHoBMaY-5Y&ab_channel=leetjunction

Tsubasa kapitány

Bár a manga-rajongók nem szeretik, ha rajzfilmként hivatkozunk erre a műfajra, hiszen a legtöbb ilyen alkotás valóban felnőtteknek szóló animáció, azonban bőven léteznek olyan művek, melyek a kisebb korosztályt célozzák meg. Ide sorolható többek között a Tsubasa kapitány is, mely Tsubasa Ohzora történetét meséli el nekünk sok-sok részen át. A kisfiú egy igazi focirajongó, akinek már kétéves korától fogva a sport, a labdarúgás a mindene, ezért mindent megtesz azért, hogy valóra válthassa álmát, ezáltal ismert focista legyen belőle, csakhogy az út során milliónyi nehézség vár rá. A rengeteg tanulságot felvonultató történet nemcsak a foci szeretetét tudja átani gyermekünknek, de mindemellett a hétköznapi élet nehézségeire is felkészít.

https://www.youtube.com/watch?v=kFcMZv_5uGU&ab_channel=MeseVil%C3%A1g

A gólkirály

A gólkirály egészen hasonló a Tsubasa kapitányhoz, azonban itthon egy kicsit talán többen ismerik, hiszen évek óta futó sorozatról van szó bizonyos magyar csatornákon. Bár ez is egy manga, azonban inkább a gyerekeket célozza, ennek megfelelően pedig kiváló alternatíva ahhoz, hogy megszeressék a futballt és közben rengeteget tanuljanak. A rajzfilm főszereplője Hikaru Tatsumura, aki Brazíliából Japánba költözik azért, hogy világhírű focista lehessen belőle. Be is áll az S-Pulse csapatába, csakhogy az élet ott sem fenékig tejfel, rengeteget kell tanulnia ahhoz, hogy igazi csapatjátékos lehessen.

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!