Húsvéti meséket keresel? Íme néhány szuper rajzfilm!

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Bár a járványhelyzet miatt az idei húsvét egy kicsit más, mint amit a korábbi évekből megszoktunk, de szülőként az a feladatunk, hogy a gyerekek ebből a lehető legkevesebbet érezhessék.

Ha már a nagy tojáskeresésen túlvagyunk, és nincs programunk a nap hátralévő részére, akkor engedjétek meg, hogy a figyelmetekbe ajánljunk néhány tematikus rajzfilmet, néhány húsvéti mesét, melyek segíthetnek egy kicsit a gyermekeknek abban, hogy még jobban hangulatba kerülhessenek, illetve alaposabban megismerkedhessenek az ünnepekkel. Lássuk aktuális ajánlónkat!

Jégkorszak – Húsvéti küldetés

Számunkra évek óta kihagyhatatlan húsvéti rajzfilm a Jégkorszak című animációs filmekhez készült kis mellékszál, mely alig 25 percnyi élménnyel kecsegtet, de annak minden pillanata a jól megszokott tömör humor. A története szerint Ethel, a madármama úgy dönt, hogy Sidre, a szószátyár fajankóra bízza tojásai őrzését, ami meglepően jól sikerül neki, ezért újabb és újabb megbízásokat kap, mígnem egy komplett tojáskeltető bizniszt hoz tető alá. Csakhogy megjelennek a színen a rosszakarók, a húsvéti tojásoknak pedig váratlanul lábuk kél, így Clint, Manny és Diego oldalán Sid nagy kalandra indul, hogy jóvá tegye a helyzetet.

Egy különös Húsvét története: Húsvét járvány idején

Hogy rögtön egy aktuális dologgal is kedveskedjünk nektek, figyelmetekbe ajánlanánk Tóth Tamás hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető meséjét, melyet Köllő Judit rajzolt és Farkas Nóra mesélt el. Az Egy különös Húsvét története: Húsvét járvány idején című mese apropóját a 2020-ban kirobbant járványhelyzet adta, és sajnálatos aktualitása talán segíthet egy kicsit jobban megérteni a gyermekeknek – a maguk módján –, hogy miért is másabb egy kicsit az idei húsvét, mint korábban.

Bori barátnőm: Bori és a húsvéti nyúl

Ha nem igazán akarjuk a jelenlegi helyzetben még jobban terhelni gyermekünket a járványkérdéssel, akkor maradjunk a hagyományos úton, és vetítsük le neki a Bori barátnőm című népszerű rajzfilmsorozat tizenötödik epizódját, mely Bori és a húsvéti nyúl címmel, melyben a mindig érdeklődő és mindig vidám Bori megmutatja a nézőknek, esetünkben a gyermekeinknek a legtöbb húsvéti szokást. Ezek szerencsére közel sem lesznek annyira különbözőek, mint a nálunk tartott hagyományok, így bátran megnézhetjük gyermekünkkel.

A húsvéti nyuszi a városba megy

Igazi különlegesség a húsvéti rajzfilmek között A húsvéti nyuszi a városba megy című kaland, mely nem elég, hogy különleges technikával készült, ráadásként még egy igazán sajátos történettel is kecsegtet nekünk. Az alkotás Kölyökfalvára kalauzol el minket, ahol meglepő módon a gyerekek hoznak minden szabályt, így a szülők senkinek sem parancsolnak. Tavasszal azért persze mindenki nekilát a nagy húsvéti készülődésnek, hogy Nappamacs, a nyuszi elindulhasson a sok hímes tojással a közeli városba. Csakhogy a városiak nem szeretik sem a gyerekeket, sem az ugribugri nyuszikat, így a varázslatos bábfilm egy igazán különleges kis élményt tár elénk.

Caillou és a Húsvéti Vacsora

 Természetesen a jó öreg Caillou történeteiből sem maradt ki a húsvéti mese, így a Caillou és a Húsvéti Vacsora című epizód részeként megismerhetjük, hogy a sokak által kedvelt kisgyerek családjában milyen szokások és hagyományok vannak ilyenkor. Mindezt persze a szokásos formában, pontosan olyan körítéssel és tálalással, ahogyan azt a gyerekek látják.

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!