Liza és a fogtündér

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Egyszer, egy bájos kisvárosban élt szerető családjával egy kedves kislány, akit Lizának hívtak. Liza hat éves volt és még óvodába járt. Az oviban már sokat hallott a Fogtündérről a többi társától és arról is, hogy ajándékokat hoz a kiesett fogakért cserébe.

Egyik reggel Liza arra ébredt, hogy érezte, az egyik fogacskája megmozdul, és ettől nagyon izgatott lett, mert tudta, hogy amikor kiesik, akkor a Fogtündér őt is meglátogatja, és ajándékot hoz neki érte.

A napok teltek-múltak, de a fogacska még sehogy nem akart kiesni, és ettől Liza minden nap kicsit szomorúbb lett. Nagyon várta már azt, amikor neki is kiesik a foga, és végre őt is meglátogatja a Fogtündér. Többször is elképzelte, hogy nézhet ki ez a varázslatos lény, milyen lehet az arca, milyen ruhába lesz, és persze azt is, hogy milyen ajándékkal fog neki kedveskedni a fogáért cserébe.

Végre eljött a várva várt pillanat!

Egyik reggel Liza édesanyja egy almát adott lányának, amibe Liza akkorát harapott, hogy a fogacskája benne maradt az almában. Liza nagyon boldog volt, és azonnal szaladt az édesanyjához megmutatni, hogy végre kiesett a foga.

Az anyukája elmondta neki, hogy tisztítsa meg a fogacskáját és este tegye a párnája alá, mielőtt elalszik. A Fogtündér éjszaka – mikor már mindenki alszik -, akkor jelenik meg, hogy elvigye a fogat, és cserébe ajándékot fog hagyni.

Liza lelkesen követte az édesanyja tanácsait, és aznap este a fogát, megtisztítva a párnája alá tette és izgatottan várta a tündért. Behunyta szemeit, úgy tett, mint aki alszik és várta a Fogtündér látogatását, de a nagy és hoszzú várakozásban végül elaludt és álomba merült. Nagy meglepetésében álmában megpillantotta a Fogtündért.

A Fogtündér egy gyönyörű lény volt, aki egy kék könnyed ruhát viselt, és aranyló szárnyaival lágyan repkedett Liza körül. Arcán kedves mosoly ült, a kezében egy varázspálcát tartva.

Liza álmában beszélgetett a Fogtündérrel, aki elmesélte neki, hogy milyen fontos munkát végez azzal, hogy összegyűjti a gyerekek tejfogait, de hálája jeléül ajándékot ad nekik. Ezzel megköszöni azt, hogy neki adták a fogacskáikat. Azt is elmondta, hogy a fogakból új, csillogó csillagokat varázsol az égre, amikből kívánságcsillagok lesznek, így a gyerekek elvesztett fogaiból mindig valakinek teljesül a vágya.

De kívánságcsillag csak azokból a fogacskákból lehet, ami ép és tiszta, ezért fontos az, hogy rendszeresen tisztítság fogaikat a gyerekek. A lyukas fogak a feketelyukba kerülnek és ott nem tölthetik be a sorsukat, így annyival kevesebb kívánságcsillag kerül fel az égre. Sajnos, mostanában a gyerekek keveset törődnek a fogaikkal, így kevesebb csillag kerül az égre és kívánság is egyre kevesebb válik valóra.

Mikor Liza felébredt, izgatottan nyúlt a párnája alá, és ott találta a Fogtündér ajándékát: egy kis tükröt, amelyben a csillagok tükröződtek. Ezzel az ajándékkal Liza mindig emlékezni fog a Fogtündér látogatására és arra, hogy az elveszett fogai az égben csillogó csillagokká válnak,  és valakinek örömöt és boldogságot okoznak, ha ápolja őket.

Liza büszkén mesélte el a történetet a barátainak és a családjának. Mindenki örömmel hallgatta, és már biztos, hogy Liza soha nem felejti el a Fogtündér varázslatos látogatását és a fogai ápolását.

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!