Egyszer, egy bájos kisvárosban élt szerető családjával egy kedves kislány, akit Lizának hívtak. Liza hat éves volt és még óvodába járt. Az oviban már sokat hallott a Fogtündérről a többi társától és arról is, hogy ajándékokat hoz a kiesett fogakért cserébe.

Egyik reggel Liza arra ébredt, hogy érezte, az egyik fogacskája megmozdul, és ettől nagyon izgatott lett, mert tudta, hogy amikor kiesik, akkor a Fogtündér őt is meglátogatja, és ajándékot hoz neki érte.

A napok teltek-múltak, de a fogacska még sehogy nem akart kiesni, és ettől Liza minden nap kicsit szomorúbb lett. Nagyon várta már azt, amikor neki is kiesik a foga, és végre őt is meglátogatja a Fogtündér. Többször is elképzelte, hogy nézhet ki ez a varázslatos lény, milyen lehet az arca, milyen ruhába lesz, és persze azt is, hogy milyen ajándékkal fog neki kedveskedni a fogáért cserébe.

Végre eljött a várva várt pillanat!

Egyik reggel Liza édesanyja egy almát adott lányának, amibe Liza akkorát harapott, hogy a fogacskája benne maradt az almában. Liza nagyon boldog volt, és azonnal szaladt az édesanyjához megmutatni, hogy végre kiesett a foga.

Az anyukája elmondta neki, hogy tisztítsa meg a fogacskáját és este tegye a párnája alá, mielőtt elalszik. A Fogtündér éjszaka – mikor már mindenki alszik -, akkor jelenik meg, hogy elvigye a fogat, és cserébe ajándékot fog hagyni.

Liza lelkesen követte az édesanyja tanácsait, és aznap este a fogát, megtisztítva a párnája alá tette és izgatottan várta a tündért. Behunyta szemeit, úgy tett, mint aki alszik és várta a Fogtündér látogatását, de a nagy és hoszzú várakozásban végül elaludt és álomba merült. Nagy meglepetésében álmában megpillantotta a Fogtündért.

A Fogtündér egy gyönyörű lény volt, aki egy kék könnyed ruhát viselt, és aranyló szárnyaival lágyan repkedett Liza körül. Arcán kedves mosoly ült, a kezében egy varázspálcát tartva.

Liza álmában beszélgetett a Fogtündérrel, aki elmesélte neki, hogy milyen fontos munkát végez azzal, hogy összegyűjti a gyerekek tejfogait, de hálája jeléül ajándékot ad nekik. Ezzel megköszöni azt, hogy neki adták a fogacskáikat. Azt is elmondta, hogy a fogakból új, csillogó csillagokat varázsol az égre, amikből kívánságcsillagok lesznek, így a gyerekek elvesztett fogaiból mindig valakinek teljesül a vágya.

De kívánságcsillag csak azokból a fogacskákból lehet, ami ép és tiszta, ezért fontos az, hogy rendszeresen tisztítság fogaikat a gyerekek. A lyukas fogak a feketelyukba kerülnek és ott nem tölthetik be a sorsukat, így annyival kevesebb kívánságcsillag kerül fel az égre. Sajnos, mostanában a gyerekek keveset törődnek a fogaikkal, így kevesebb csillag kerül az égre és kívánság is egyre kevesebb válik valóra.

Mikor Liza felébredt, izgatottan nyúlt a párnája alá, és ott találta a Fogtündér ajándékát: egy kis tükröt, amelyben a csillagok tükröződtek. Ezzel az ajándékkal Liza mindig emlékezni fog a Fogtündér látogatására és arra, hogy az elveszett fogai az égben csillogó csillagokká válnak,  és valakinek örömöt és boldogságot okoznak, ha ápolja őket.

Liza büszkén mesélte el a történetet a barátainak és a családjának. Mindenki örömmel hallgatta, és már biztos, hogy Liza soha nem felejti el a Fogtündér varázslatos látogatását és a fogai ápolását.

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…