Közeleg a Mikulás: ezekkel a rajzfilmekkel készülhet rá a gyerek!

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Elérkezett a gyermekek szemszögéből az év egyik legkülönlegesebb, legszebb és legvarázslatosabb időszaka, azaz a december, amit minden évben a Mikulás érkezésével kezdhetnek meg a lurkók. Szerencsére a járványhelyzet ellenére idén sem lesz ez másként, így biztosan minden apróság szeme előtt a nagyszakállú, pirosruhás jótevő lebeg már.

Mivel egy korábbi cikkünkben a Mikulás történetét már összefoglaltuk, aktuális írásunkban egy rajzfilm-ajánlót szeretnénk elétek tárni, melyben csupa-csupa olyan mesét gyűjtöttünk össze, melyek a Mikuláshoz kapcsolódnak, kicsik és nagyok számára egyaránt érdekesek, hovatovább rengeteg tanulságot hordoznak. Lássuk!

Bogyó és Babóca: Télapó

 Bár éppen tegnapi cikkünkre hivatkozva szerencsésebb lett volna Mikulás címre keresztelni ezt a részt, de a magyar gyermekek körében rendkívül népszerű Bogyó és Babóca című rajzfilm Télapó című epizódja ezt a témakört járja körül, méghozzá egy nagyon érdekes kis történet részeként. Ebben ugyanis Bogyó, a csigafiú azt hiszi, hogy nem kapott ajándékot a Télapótól, amiért úgy dönt, hogy világgá megy, de Babóca és az erdő többi lakója megtalálják a szomorú csigafiút, sőt az ajándéka is rövidesen előkerül.

A Mikulás és a varázsdob

A Mikulás és a varázsdob című egészestés rajzfilm egy nagyszerű, részben finn, részben magyar produkció, melyet valamiért csak nagyon kevesen ismernek, pedig egy elképesztően kellemes, tanulságos, igazi gyerekbarát kis meséről van szó. Bár ebbe a mesébe is bele van keverve a karácsony, azonban még feldolgozható formában, hiszen története szerint a Mikulás rátalál egy olyan levélre, mely egy Csibész nevű gyerektől érkezik hozzá, aki 50 évvel ezelőtt rajzolta le neki, hogy mit szeretne tőle. Sajnos Csibész időközben megöregedett, Sámán lett belőle, és elhatározza, hogy megleckézteti a Mikulást a sarki fény ellopásával, csakhogy a nagyszakállú megoldja a problémát, sőt Csibész gyermekkori kívánságát is teljesíti.

Varázsceruza – A Télapó elveszett szánja

 Ismét a klasszikusok között teszünk kirándulást ezzel a korabeli csehszlovák rajzfilmmel, avagy a Varázsceruzával, melyet szinte biztosan mindenki ismert, aki a nyolcvanas években volt gyermek. A Magyarországon is nagy népszerűséggel futott mese egyik része pedig a Mikulásról szól, méghozzá annak elveszett szánjáról, amivel együtt természetesen a vele együtt szállított ajándékok is eltűntek, de szerencsére hőseink a varázsceruza segítségével a segítségére sietnek, és megoldják a rejtélyt, hogy egyetlen gyermek se maradhasson ajándék nélkül.

A Mikulás igaz története

Nem is olyan régen, még a kilencvenes évek végén készült egy kifejezetten érdekes rajzfilm, mely A Mikulás igaz története címmel egyáltalán nem a kicsiknek, inkább a 10-12 éves gyermekeknek lehet ajánlott, hiszen meglepően modern felfogásban és megoldásokkal foglalja össze mindazt, amit a nagyszakállúról tudni kell, illetve amit inkább az alkotók kitaláltak hozzá. Hiszen gyakorlatilag egy olyan animációs fantasy-ról van szó, melyben egészen sajátos formában tudjuk meg, hogy miként született a Mikulás, milyen volt a gyerekkora, a családja, voltak-e barátai vagy rosszakarói és így tovább.

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!