Olvasnivaló gyerekeknek – Annet Huizing: Hogyan ​írtam véletlenül egy könyvet?

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Mivel a Mesehős elindulásával együtt az egyik legfontosabb hivatásunkká vált, hogy kedvet hozzunk a gyermekek számára az olvasáshoz, ezért új cikksorozatot indítunk elsődlegesen azoknak a szülőknek, akik szeretnének folyamatosan friss és tartalmas olvasnivalót adni gyermekük kezébe.

Annet Huizing: Hogyan ​írtam véletlenül egy könyvet?

Ez az a könyv, amit egyenesen ajánlott minden kisiskolás gyermeknek és kis tinédzsernek elolvasnia abban az esetben, ha rajong a könyvekért, és úgy látjuk, hogy megvan benne az érzék az íráshoz. Hovatovább esetleg már konkrétan késztetést érez arra, hogy könyvet írjon, csak nem tudja, miként kezdjen hozzá. Annet Huizing nagyszerű története ahhoz segítheti hozzá gyermekünket, hogy elinduljon azon a bizonyos úton!

A Hogyan írtam véletlenül egy könyvet? cím esetünkben ugyanis sokkal beszédesebb, mint azt elsőre gondolnánk. Ez a mű valóban erről szól, és pontosan úgy ráébresztheti gyermekünket is arra, hogy a könyvírás gyakran milyen egyszerű háttérből fakad. Főhősünk, azaz Katinka ugyanis egyszerűen odáig van azért, hogy fantáziáljon és saját kis történeteket találjon ki. Bár mindössze tizenhárom esztendős, de kis tinédzserként is céltudatos: elhatározta, hogy egyszer írónő szeretne lenni.

Sőt, nem is közönséges írónő, hanem híres és sikeres a maga szakmájában. Óriási szerencséje, hogy éppen a szomszédjában lakik egy ismert írónő, aki nagyon szívesen meghallgatja őt, sőt foglalkozik is vele azért, hogy meg tudja valósítani álmát. Persze az sem hátrány a számára, hogy mellette Katinka segít neki a ház körül a kert rendben tartásában, amiért hasznos tanácsokkal látja el, egyengeti pályáját, és természetesen a félkész írásait is véleményezi, javítja.

Így telnek a hétköznapok, és miközben hősünk az álmait kergeti, egyszer csak azon kapja magát, hogy a saját életéből egy komplett regény született. Ez azonban még nem minden, hiszen azon túl, hogy ez az írás kifejezetten jó lett, gyakorlatilag kiadásra alkalmas, ráadásként még sikerült megismernie belőle saját magát is, sőt feldolgozni néhány olyan fájdalmát és gyerekkori sérelmét, ami normál esetben talán soha nem sikerült volna.

Noha a történet kifejezetten vontatottnak tűnhet, valójában azonban tele van kalandos álmodozásokkal, de még inkább rengeteg olyan hasznos tanáccsal, amit gyakorlatilag minden gyermek és felnőtt megfogadhat abban az esetben, ha szeretne egyszer író lenni. Ez a könyv egy igazi ösztönző, sőt mi több, az utolsó oldalakon található üres lapokon rögtön el lehet kezdeni az írást és belekezdeni saját történetünk első fejezeteibe.

A könyv különlegessége, hogy bár ez Katinka története, az olvasó mégis folyamatosan úgy érezheti, hogy neki szól, és miközben betekintést nyerhetünk az életébe, az elveszített édesanya által előidézett fájdalomba, közben mindvégig izgulhatunk is hősnőnk életéért. Nem vitás, újabb kötelező olvasmány a sorban!

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!