Olvasnivaló gyerekeknek – Rácz-Akácosi E. Laura: Laura Meséi 1. kötet – Íku, Kesu és Tincsi mókusmeséi

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Mivel a Mesehős elindulásával együtt az egyik legfontosabb hivatásunkká vált, hogy kedvet hozzunk a gyermekek számára az olvasáshoz, ezért új cikksorozatot indítunk elsődlegesen azoknak a szülőknek, akik szeretnének folyamatosan friss és tartalmas olvasnivalót adni gyermekük kezébe.

Rácz-Akácosi E. Laura: Laura Meséi 1. kötet – Íku, Kesu és Tincsi mókusmeséi

Minden háztartásban, ahol kisgyermek él, rendkívül fontos, hogy legyenek klasszikus értelemben vett mesekönyvek. Hogy milyen egy ízig-vérig régi vágású, mégis friss nyelvezetű és megjelenésű, mondhatni modern mesekönyv? Pontosan olyan, mint a Rácz-Akácosi E. Laura által jegyzett Laura Meséi 1. kötet, mely Íku, Kesu és Tincsi mókusmeséi címmel látott napvilágot az idei esztendőben.

Már a megjelenését tekintve egy igazán különleges műről beszélünk, hiszen a borítója tele van olyan gondolatokkal, melyek azonnal a szívünkbe zárják a könyvet, elegendő csak arra gondolni, hogy „Egy jó mese felüdít, tanít és pozitív tettekre sarkall.” Pontosan ebben a szellemiségben íródott ez a könyv, melynek a címében is látható, hogy még csak az első kötetről van szó, lévén a Laura Meséi csak valaminek a kezdete.

Az Irodalom-díjas, tanítónőként és gyakorló anyukaként ismert szerző első komolyabb megjelenéséről beszélünk az Íku, Kesu és Tincsi mókusmeséi cím alatt, mely közel sem csak egy újabb szokványos állatos mesekönyv a sorban, hanem sokkal több annál. Ez a könyv célzottan a kisebb korosztálynak szól, egy 80 oldalas, keménytáblás kiadású utazás, mely főleg a nagyobb óvodások és az alsótagozatos kisiskolások meseéhségét tudja nagyszerűen kielégíteni.

A Mókusmesék összesen hat különálló kis történetet mesél el három mókusgyerekről, a mindig és mindent jobban tudó Íkuról, a hasát mindennél jobban szerető Kesuról, valamint az egy szem leányról, Tincsiről. A három mókuskölyök tökéletes mása bármelyik mai gyermeknek, ezáltal saját gyermekkori kíváncsiságuk megannyi kalandos történet részeseivé teszi őket, miközben leleményességüket és kreativitásukat felhasználva, a legtöbbször közös erővel emelkednek felül a nehézségeken.

Minden egyes történetből rengeteget tanulnak ők, és természetesen a szülők is. A mű nagy előnye, hogy megjelenik benne a klasszikus családmodell, így az ideális anya- és apakép, miközben a szülők egyaránt gyakran aktív részesei a különálló történeteknek, így nagy örömükre szolgál, ha a kicsik maguktól meg tudják oldani a kialakuló kalamajkákat.

A Mókusmesék leginkább azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek szól, akik imádják a klasszikus történeteket, melyben mindig van tanulság, melyek mindig boldogan és vidáman végződnek, nem mellesleg pedig még viccesek is. Arról nem is beszélve, hogy a hat történetet látványos és egyben színes rajzok teszik igazán teljessé, méghozzá Herendovics Gábor jóvoltából.

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!