Olvasnivaló gyerekeknek – Meg Cabot: Hercegnő ​születik (A neveletlen hercegnő naplója 1.)

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Mivel a Mesehős elindulásával együtt az egyik legfontosabb hivatásunkká vált, hogy kedvet hozzunk a gyermekek számára az olvasáshoz, ezért új cikksorozatot indítunk elsődlegesen azoknak a szülőknek, akik szeretnének folyamatosan friss és tartalmas olvasnivalót adni gyermekük kezébe.

Meg Cabot: Hercegnő ​születik (A neveletlen hercegnő naplója 1.)

Meg Cabot műve az egyik, ha nem a legismertebb tiniknek szóló könyv a piacon, amiből korábban még mozifilm is készült. Utóbbi szintén nagyon jól sikerült, de ezúttal koncentráljunk a könyvre és az olvasásra, hiszen a Hercegnő születik, avagy A neveletlen hercegnő naplója egy rendkívül hatásos, kifejezetten a tinédzser lányok problémáit feldolgozó mű, amit éppen ezért elsődlegesen nekik ajánlott elolvasniuk, de mindenki más is jól szórakozhat rajta.

Merthogy a könyv szórakoztató, úgy adja vissza a kamaszkor legnagyobb gondjait és siralmait, ahogyan azt biztosan minden lány maga is átélte korábban, ennek ellenére vicces és ciki is lesz sokszor leírva látni a saját gondolatainkat. Az írónő pedig nagyon ügyelt arra, hogy mindezt kedves, aranyos és vicces formában vesse papírra, és közel sem úgy, hogy az kellemetlen legyen az olvasónak, az egyszerű sztorit inkább a könnyedség jellemzi.

A történet főszereplője Mia Thermopolis, aki egy teljesen átlagos életet él Manhattanben. Egy 14 esztendős kamaszlányról beszélünk, aki tegnap még a pattanásaival, a fiúkkal és az iskolai problémákkal volt elfoglalva, ma azonban kiderült róla, hogy egy egész ország uralkodója, Genovia trónörököse, akinek minden egyes lépését állig felfegyverzett testőrök kísérik. Mia azonban hallani sem akar erről az egészről, esze ágában sincs hercegnővé válni, pláne annak fényében, hogy ez folyamatosan kemény illemtanleckéken, illetve stílusának, sőt külsejének teljes megváltoztatásával jár együtt.

Nem csoda, hogy hősünk hallani sem akar arról, hogy Genoviába költözzön és az ország ügyes-bajos dolgait igazgassa, hovatovább tejben-vajban fürödjön. Neki meglepő módon tökéletesen alkalmas az Albert Einstein Gimnázium diákjának lenni, sőt mi több, azon kevés tini közé tartozik, akik magas és vékony termetük, valamint laposságuk ellenére tökéletesen elégedettek önmagukkal.

Mia tehát csak átlagos akar lenni, ami sajnos nem sikerül neki, hiszen Genoviának szüksége van rá. A könyvből lehetőségünk nyílik megismerni, hogy milyen érzések kavarognak a lányban, aki tinédzserként hajlamos mindent túlreagálni és dramatizálni egy kicsit, de talán éppen ettől, talán éppen a 14 éves hercegnő különleges személyiségétől lett olyan elragadó ez a könyv, amilyennek sokan szeretik. Egy élvezetes és különleges történetről van itt szó, amit feltétlenül el kell olvasni még akkor is, ha már láttuk korábban a filmet. Tinilányoknak pedig egyenesen kötelező!

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!

Milyen a jó mese?

Modern világunkban a szülőknek egyre kevesebb idejük van arra, hogy meséljenek gyermekeiknek. Ez hosszabb távon beláthatatlan következményekkel járhat, hiszen amennyiben a gyermekek a televízióból, az

Tovább olvasom »