Olvasnivaló gyerekeknek – Jennifer Chambliss Bertman: Könyvvadászok

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Mivel a Mesehős elindulásával együtt az egyik legfontosabb hivatásunkká vált, hogy kedvet hozzunk a gyermekek számára az olvasáshoz, ezért új cikksorozatot indítunk elsődlegesen azoknak a szülőknek, akik szeretnének folyamatosan friss és tartalmas olvasnivalót adni gyermekük kezébe.

Jennifer Chambliss Bertman: Könyvvadászok

A Könyvvadászok egyike azoknak a könyveknek, melyek az igazi könyvmolyoknak szólnak. Nem véletlenül, hiszen maga az író is ebbe a kategóriába sorolható, sőt a történet főszereplői is azok, miközben az olvasás, a könyvek egyaránt központi szerepet kapnak az oldalakon. Első blikkre talán elképzelni sem tudjuk, hogy miről szólhat egy ilyen tematikát felölelő könyv, de érdemes megismerkedni vele, illetve belelapozni, hiszen közel sem csak a 9-12 éves korosztálynak lehet ideális, hanem az idősebbeknek, a felnőtteknek is.

A Könyvvadászok című ifjúsági regény alapvetése, hogy az egész élet egy nagy játék, és ebben a játékban gyakorlatilag a könyvek a zsetonok. Főszereplőnk Emily, egy kislány, aki egyenesen imád elveszni a könyvek birodalmában. Erre nagy szüksége is van az állandóság és a kiegyensúlyozottság miatt, hiszen szülei különös felfogásának köszönhetően minden egyes évben új helyre költöznek. A következő állomás például éppen San Francisco!

Bár Emily nem igazán szeret költözni, most azonban mégis nagyon várja az új kalandokat, méghozzá azért, mert a kérdéses városban van a Könyvvadászat központja, márpedig hősünk egy igazi könyvvadász, aminek a lényege nagyon egyszerű: bárki és bárhol elrejthet a városban egy könyvet, aki pedig megtalálja, az egy online rendszerben pontokat zsebelhet be ez alapján.

Közvetlenül azt követően azonban, hogy Emily megérkezik a városba, és közvetlenül azelőtt, hogy nekifogna a vadászatnak, az egész játék kitalálóját megtámadják, amikor egy vadonatúj ötlet bejelentésére készül. Annyira megijed, hogy elrejt egy éppen akkor nála lévő, teljesen egyedi kiadású könyvet, amit Emily véletlenül megtalál.

Ennek hála csakhamar barátokra lel, és rájönnek arra, hogy valami különös dolog áll a könyv hátterében, ezért újdonsült cimboráival együtt nyomozásba kezdenek. Csakhogy van egy kis gond: a kérdéses könyvet mások is szeretnék megszerezni maguknak, amivel elindul az igazi verseny, a cél pedig, hogy Emily és kis csapata előbb fejtse meg a rejtvényeket.

A New York Times bestseller nem véletlenül lett olyan ismert és elismert, hiszen nem egy szokványos regény, hanem egy igazán letehetetlen mű, melyben Emily és James oldalán együtt próbálkozhatunk a rejtélyek megoldásával úgy, hogy közben mi magunk is gondolkodóba esünk, a feladatok révén pedig megpróbálunk rájönni a titkok nyitjára.

A regény nagy erőssége, hogy nagyon sok szálon fut, de mégis közérthető, egyszerű marad, ezáltal olyan témák is érintésre kerülnek benne, mint a barátság, a testvérek közötti kapcsolat, a szülő-gyerek közti ellentétek, a rajongás vagy a nyomozás. Igazán izgalmas cselekmény egy hideg téli estére!

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!