Olvasnivaló gyerekeknek – Anna Woltz: Gipsz, ​avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot?

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Mivel a Mesehős elindulásával együtt az egyik legfontosabb hivatásunkká vált, hogy kedvet hozzunk a gyermekek számára az olvasáshoz, ezért új cikksorozatot indítunk elsődlegesen azoknak a szülőknek, akik szeretnének folyamatosan friss és tartalmas olvasnivalót adni gyermekük kezébe.

Anna Woltz: Gipsz, ​avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot?

A furcsa címmel ellátott könyvek nagyon sokszor igazán különös, de értékes írásokat tartalmaznak. Tökéletesen igaz megállapítás mindez Anna Woltz művére, mely a Gipsz, ​avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot? címmel mindennek nevezhető, csak éppen hétköznapi műnek sem. Mondhatni egy igazi kötelező olvasmány minden kisebb gyermeknek és kistinédzsernek, de azoknak is, akik néha úgy érzik, nem tökéletes szülők, vagy csak egyszerűen jót szórakoznának egy kiváló ifjúsági regényen.

A mű főhőse Felicia, aki nagyon haragszik az egész világra. Nem véletlenül, hiszen imádott szülei éppen válófélben vannak, édesanyjuk és édesapjuk már külön élnek, és elérkezik az első nap, amikor anya nélkül, csak apukájuk felügyelete mellett térnek nyugovóra. Csakhogy ez az este sokkal rosszabbul alakul, mint arra előzőleg számítottak. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy Felicia kishúga, azaz Berta egy kellemetlen szánkóbalesetet szenved, aminek hatására az egész család együtt tölti az egész napot a kórházban.

Csakhogy ez a kis kaland Feliciának talán nem is lesz olyan rossz, mint ahogyan azt korábban várta, hiszen hősünk úgy dönt, elszakad a furcsa családtól, és inkább kirándul egyet a kórház folyosóin, ahol megannyi érdekesség vár rá. Sőt, rengeteg izgalmas kalandba is keveredik, hiszen nem ő az egyetlen, aki gyerekként ott van a kórházban, többek között egy nagyon jó barátot is szerez az igencsak vagány és bevállalós Adam képében.

A műben megjelenik minden, ami egy sanyarú gyerekkorban és gyereksorsban csak előfordulhat. Betegség, egészség, barátság, válás, szerelem, harag, betegség és dac hullámzanak végig a regény oldalain, ami rengeteg esetben képes arra, hogy összeszorítsa az olvasó torkát és könnyeket csaljon a szemekbe. Még egy tinédzser vagy egy gyermek esetében is, aki garantáltan jobban megtanulja majd értékelni azt, ami adatott neki az életben. Hiszen a kiskamaszok bár sokszor talán nem hatódnak meg, de ez a történet garantáltan mindent megváltoztat, miközben ráadásul még jól szórakoznak is.

A Gipsz, ​avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot? ugyanis egyszerre komoly és humoros. Van stílusa, miközben érzékenysége is egyben, sőt olyan szereplőket vonultat fel, akiket nagyon könnyű azonnal megkedvelni. Nemcsak a gyerekek számára ajánlott olvasnivaló, hanem a szülőknek is abban az esetben, ha hasonló helyzetben vannak, esetleg úgy érzik, hogy zátonyra futott a kapcsolatuk a gyermekükkel, hiszen ez a mű segíthet abban, hogy áthidalja a szakadékokat.

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!

A meseterápia fontossága

I. Bevezetés A meseterápia egy pszichoterápiás módszer, amely a mesék és történetek erejét használja a gyerekekkel vagy akár felnőttekkel való kommunikáció és a problémamegoldás során.

Tovább olvasom »