Kozma Ani írónőnek megjelent az új meséskönyve, mely a Kalamajka címet kapta. Kalamajka nem más, mint egy vörös kiscica, aki egy véletlen folyamán, szülői figyelmeztetések ellenére is, rossz helyen ólálkodik és egy váratlan esemény következtében úgy megijed, hogy Budapestig “szalad”.

Számos kalandba keveredik Budapesten, de mindeközben rengeteg új ismeretet is szerez Magyarország fővárosának nevezetességeiről és lehetősége van olyan dolgok kipróbálására is, mint a hajókázás a Dunán, a bringóhintózás a Margit-szigeten, és lehetősége adódik megkóstolni a francia konyhát is.

Természetesen a mese boldog véget ér, hisz Kalamajka a végén hazaérkezik, de már rengeteg új ismerettel és emlékekkel gazdagabban, mint mielőtt megismerte Budapestet. Ezeket az élményeket pedig a szüleivel boldogan osztja meg!

A könyvet óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánlom, akik ennek a könyvnek a hatására biztosan kíváncsiak lesznek és maguk is szeretnék felfedezni a főváros nevezetességeit, de persze nem egyedül!

A most készülő könyvnek két előzménye is van, az egyik a hasonló tematikájú és megjelenésű Jakab, a lúd tatai kalandjai a másik pedig Lujza, a füredi hattyú kalandos nyara című mesés útikönyv.

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…