Jégvarázs 2 ajánló

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Tovább folytatódik a Disney 2013-as blockbuster animációs filmje, a Jégvarázs, melyet legfőképpen a kislányok zárhattak a szívükbe, noha rengeteg kisfiú is odáig volt a varázslatos kalandért, hála a könnyed befogadhatóságnak, a nagyszerű zenéknek, valamint természetesen Olafnak, aki hóemberként elképesztő humorral tudta feldobni a sztorit.

A kis történet kicsiknek és nagyoknak egyaránt rengeteg tanító célzatú üzenettel szolgált. Az elfogadás, a tolerancia, a kitartás és az igaz szerelem pozitív meséje volt ez, melynek két főhőse, Anna és Elsa tökéletes példái voltak az erős nőknek, akik képesek önállóan, függetlenül és magabiztosan célba érni. A nagy kaland pedig most végre tovább folytatódik!

A történetről

A Jégvarázs 2 története egy nagyon egyszerű, de annál fontosabb kérdést feszeget majd, mely így hangzik: miért és honnan kapott varázserőt Elza? A kérdés annyira komoly, hogy még az egész királyságra is komoly veszélyt jelent, így kis hősünk néhány barátjával, Annával, Kristoff-fal, Olaffal és Svennel együtt nekiiramodnak egy újabb fagyos kalandra, hogy fény derülhessen végre a nagy titokra. Az utazás során természetesen ismét nagy éneklések, igazi világslágerek várnak majd ránk, de nem maradhatnak ki a sorból a humoros pillanatok és a tanulságok sem, miközben az érzelmi hullámvasutazás során mindenki reménykedhet egy happy endben is.

Miért érdemes megnézni?

Mert ez a végtelen bájjal ellátott zenés animációs film továbbra is óriási figyelmet szentel a testvériség, a szeretet és az elfogadás témaköreinek, miközben újabb slágerekkel kényezteti a fülünket, melyek garantáltan elvarázsolják majd Elza és Anna fiatal rajongóit. Utóbbira garanciát jelent, hogy ismét Kristen Anderson-Lopez és Robert Lopez párosa jegyzi a dalokat, és bár ezúttal nem sikerült egy újabb Let it Go-t írniuk – melyet még az is ismert, aki egyébként soha nem látta a filmet –, azonban az Into the Unknown például nem kizárt, hogy betör majd a slágerlistákra.

A Jégvarázs 2 története lényegesen összetettebb, mint az eredeti volt. Sokkal több a karakter, a felnőttesebb utalás, de azért minden elemében hű lesz a nagy elődhöz, figyelembe véve a gyerekek igényeit. Visszatér például a közkedvelt Olaf, hogy őrült humorával nevettesse meg a nézőket. Természetesen a komolyságról sem feledkeztek meg az alkotók, így a varázslatos megoldások mellett Elza és Anna kapcsolata a megpróbáltatások ellenére is mindvégig sziklaszilárd marad, akárcsak a korábban tett ígéretük, miszerint bármi történjék, megvédik egymást és a királyságot egyaránt.

Milyen témákról beszélhetünk a film kapcsán a gyerekekkel?

Mivel egy tanulságos történet, természetesen a Jégvarázs is rengeteg beszédtémát képes adni a családok számára, így rengeteg tanulságot vonhatnak majd le a szülők és a gyerekek, ha megtekintették. Amennyiben látták az első részt, össze lehet hasonlítani egymással a kettőt, de mivel rengeteg erős karakter kapott helyet a történetben, ki lehet választani példaképeket, akik különféle erősségeket és gyengeségeket produkálnak, kiemelve a bátorság, a csapatmunka és a kitartás lehetőségeit, azok fontosságát.

Mivel nagy szerepet kap a filmben a zenei oldal, ezért fel lehet tenni a nagy kérdést, hogy melyik dal tetszett a leginkább a gyermek számára a folytatásban, hogy hasonlított-e valamelyik az első rész legnagyobb slágereihez, miközben a közös éneklés nemcsak a nyelvtudást segítheti, de mindemellett a ritmusérzéket és az emlékezőtehetséget is. Összevethetjük továbbá Annát és Elzát a Disney más hercegnőivel, miközben szóba hozhatjuk a nemek közti különbségeket, méghozzá pozitív reprezentációval a nők irányában.

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!