Ezért az egyik legjobb ajándék egy gyermeknek a mesekönyv karácsonyra

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Vészesen közeleg a karácsony, és hozzánk hasonlóan biztosan rengeteg szülőben ott motoszkál a kétség, hogy biztosan minden ajándékot beszerzett-e, biztosan minden adott-e ahhoz, hogy egy igazán szép ünnepet tudjon garantálni a gyermeke számára?

Amennyiben hiányérzetünk lenne az ajándékok számát illetően, érdemes lehet utólag beszerezni egy mesekönyvet, egy igazán tartalmas, látványos ábrázolásokkal ellátott típust, ami alighanem a legjobb ajándék lehet minden gyermek számára, ha még nem lenne ott a titkos rejtekhelyünkön. Hogy miért fontos ennyire egy mesekönyv karácsonyra?

Generációról-generációra száll

Egy jó mesekönyv sajátossága alighanem az, hogy érték-, de még inkább időtálló darab. Szinte biztosak vagyunk benne, hogy minden családban találunk olyan mesekönyvet, ami egykoron szüleink, esetleg nagyszüleink birtokában volt, és tőlük örököltük meg mi vagy a gyermekeink.

És ez a szép a mesékben, hogy ami a most 80 éves nagymamának érték volt egykoron, az ma a saját gyermekeinknek ugyanolyan értékes dolog lehet, ugyanúgy elrepítheti őket a képzelet és a fantázia birodalmába, miközben emlékeket, értékeket közvetít, ráadásul egy megöröklött mesekönyv esetén egy olyan korból, aminek ma már az emléke is kevesekben él.

Egy értéktelen világban tehát a mesekönyv óriási érték, szinte felbecsülhetetlen, egyfajta korlenyomata a mának, ami egykoron unokáink, sőt akár dédunokáink birtokába kerülhet, és ugyanúgy örülhetnek neki, mint gyermekeink.

Gondoljunk erre, amikor mesekönyvet választunk! Legyen keménykötésű, legyen értékes, legyenek benne minőségi mesék, csodálatos rajzok és ábrázolások, hogy ne csak a mai generációt tudja lenyűgözni, hanem sok-sok év múlva majd utódainknak is örömet okozhasson. A mese ugyanis mindig érték marad!

A mesét minden gyermek szereti

A mesekönyv egyfajta Jolly Joker-szerepét az is hangsúlyossá teszi, hogy minden gyermek odáig van a mesékért, a kiváló történetekért. Még a legkomolyabb, legfelnőttesebb gyermekek is felkapják a fejüket, ha egy igazán jó történetet hallanak, hiszen a gyermeki énjét senki sem tudja elnyomni, csak az, aki ezt akarja.

A mese egy univerzális nyelv a gyermekek számára, így az okostelefon mellett talán nonszensz egy kicsit mesekönyvet találni a karácsonyfa alatt, de bátran higgyük el, hogy amennyiben felajánljuk gyermekünknek, hogy az adott könyvből esténként olvasni fogunk neki, határozottan üdvözli majd a javaslatot, amivel nemcsak neki okozhatunk örömet, de a szülő-gyermek kapcsolatért is sokat tehetünk.

Rengeteget tanulhat belőle

Azt se feledjük el, hogy a mesekönyv valójában nem más, mint gyermekeink első tankönyve. Ezekből a gyakran csodálatos és varázslatos történetekből ugyanis utódaink rengeteget tanulhatnak, mintákat vehetnek, sőt olyan tudást szedhetnek magukra, amit egyetlen másik valódi tankönyvből sem tudnának.

A mese egyszerre szórakoztat és oktat! A jó meséből megtanulhatja a gyermek az alapvető emberi értékeket, a jó és a rossz közti különbséget, megtanulja helyesen látni a világot, hogy a rossz mindig elnyeri méltó büntetését, hogy a tisztesség, a hűség és a becsület a legalapvetőbb emberi értékekhez tartoznak a szeretet és az őszinteség mellett. Ezeket egyetlen tankönyv sem oktatja az iskolában, ezeket a mesekönyvekből sajátíthatja el a legkönnyebben a gyermekünk!

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!