Ezek a biztos jelei, hogy szeretnél még gyermeket

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Megszületett a gyermekünk, esetleg több gyermek büszke szülője vagyunk, és gyakran elfog minket a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy mit hozhat a jövő? A család vagy a környezet, esetleg a munkahely nyomására nem kizárt, hogy sokan azt mondják: nem akarnak több gyermeket.

A szívük mélyén azonban talán mégis. Te is bizonytalannak érzed magadat néha? Íme néhány biztos jele annak, hogy tudat alatt még te is arra készülsz, hogy ismét édesanya vagy édesapa leszel.

A babaholmik még mindig ott vannak a szekrényben

Az egyik legáltalánosabb jele annak, hogy titkon még mindig nem tettünk le arról, hogy újra szülők legyünk: a ki nem dobott babaholmik. Ha ugyanis elhatároztuk, hogy nem szeretnénk több gyermeket vállalni a jövőben, akkor konkrétan minek állnak még halomban a babaruhák, a babajátékok és az olyan kiegészítők, mint a babamérleg vagy a babahinta?

Alighanem azért, mert titokban arra készülünk: egyszer talán még szükség lehet rájuk. Aki végleg elhatározta, hogy nem akar több gyermeket, annak értelemszerűen már nem lesz többé szüksége ilyenekre. Ha viszont nem tudunk megszabadulni tőlük, az nem feltétlenül a tárgyakhoz és az emlékekhez való vonzódás, mint inkább az, hogy szeretnénk még gyermeket a jövőben.

Ma már nem fáj a terhesség és nem fárasztók az ébren töltött éjszakák

Amelyik anyuka azt mondja, hogy a terhesség és a szülés nem fájt, és az első hetek könnyűek voltak a babával, az egyszerűen hazudik. Hogy szerinted mégis így van? Akkor ez két dolgot jelent: az egyik, hogy a gyermekeid már felnőttek, és régen elfelejtetted a történteket, míg a másik, hogy meggyőzted magadat arról: ez az egész nem is volt olyan rossz.

Olyannyira nem, hogy akár ismételnél is. Nyilván kiváló dolog csak a szépre emlékezni, valójában azonban ez egy pszichológiai átverés önmagunkkal szemben. Legyűrjük magunkban a félelmet és az összes nehézséget csak azért, hogy újra készek legyünk gyermeket vállalni.

Megdobban a szíved egy babaholmi láttán

Gyermekünknek vásárolni a világ egyik legjobb dolga, ehhez kétség sem férhet. Csakhogy növekedésükkel fokozatosan változnak az igények, így egy idő után nem lehet már rugdalózok, cumikés aranyos plüssök között válogatni. Ilyenkor jönnek elő általában a legárulkodóbb jelek, ha valaki még szeretne gyermeket.

Aki ugyanis még ilyenkor is, mondhatni teljesen indokolatlanul nézelődik a babaholmik között, az határozottan valami pótcselekvést végez ilyenkor. Alighanem ahhoz kapcsolódóan, hogy szeretne még saját gyermeket vállalni.

Már fiatalon az unokákat várod

Kifejezetten árulkodó jel lehet a fentiek kapcsán az, ha egy fiatal anyuka már a harmincas éveiben azt várja, hogy unokái legyenek, és ezért újra babázhasson. Ennek az oka alighanem az, hogy az illető még vágyik arra, hogy újabb gyermekei legyenek, és érdemes lehet ilyenkor még inkább ebben az irányban gondolkozni.

Az unokákra várni ugyanis a harmincas éveiben egyetlen anyukánál vagy apukánál sem normális dolog. Amennyiben a háttér adott, hely is van hozzá, akkor érdemes lehet inkább még egy saját gyermeket vállalni. Ezzel ráadásként az unokák esélyét is csak tovább növeljük!

Forrás

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!