3+1 kisbabás Guinness-rekord, ami téged is elképeszt

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Az emberiség az elmúlt évezredek során rengeteg Guinness-rekordot állított már fel, ennek megfelelően gyakran hallani ehhez kapcsolódóan megdöbbentő dolgokról, melyek közel sem tekinthetők hétköznapinak.

Természetesen a kisbabák világa is tele van ilyen rekordokkal, mi pedig most összegyűjtöttünk ezek közül néhányat, melyek garantáltan mindenkit elképesztenek, hiszen annyira szokatlanok vagy rendhagyók. Lássuk őket!

Minden idők legnagyobb születési súlyú babája

Rengeteg anyuka panaszkodik, ha kisbabája 4 kilónál nagyobb súllyal jött a világra, hiszen ez már mondhatni „túlsúlyosnak” számít a nagy átlaghoz viszonyítva, méghozzá közel sem pejoratív értelemben.

Most képzeljük el azt, hogy egy amerikai kisfiúnak sikerült majdnem megtripláznia ezt az eredményt! Az eset még 1879-ben történt, és Anna Bates-hez köthető, aki maga is több mint kétméteres asszonyság volt, kisfia pedig 10,8 kilogrammal született.

Sajnos a gyermek bölcsőhalált halt, de a Guinness rekordok könyve ismer olyan 10,2 kilogrammal született olasz kisfiút, aki a mai napig ép és egészséges.

Minden idők legkisebb születési súlyú babája

Ha már egyszer szóba került a legnagyobb születési súly, akkor érdemes kiemelni a legkisebbet is a sorból. Érdekesség, hogy ezek a rekordok nem a távoli múlthoz köthetők. Rumaisa Rahman birtokolja az első helyezést, miután a kislány 2004-ben mindössze 244 grammal született, méghozzá a 25. terhességi héten.

A kislány egy ikerpár kisebb tagja volt, de életben maradt, ma is egészségesen fejlődik. A kisfiúk közül egyébiránt egy 2009-es esetről szól a rekordok könyve, egy német apróságról, aki mindössze 275 grammal született, de az orvostudománynak hála életben maradt.

Minden idők legkevesebb méhben töltött ideje

Bár súlyos előírások vannak arra, hogy egy kisbabának mennyi időt kell eltölteni a méhben ahhoz, hogy egészségesen megszülethessen, illetve életben maradhasson, azonban a kivétel gyakran erősíti a szabályt.

Ide sorolható az a Frieda nevű kislány is, aki mindössze 21 hetet volt édesanyja méhében. Ezzel ő lett minden idők legkorábbi koraszülöttje. Miután megszületett, pusztán 460 grammot nyomott, így az orvostudomány máig egyik legnagyobb bravúrja, hogy sikerült életben tartani és felerősíteni.

Minden idők legtöbb ikertestvére

A mesterséges megtermékenyítés népszerűségének növekedése óta egyre gyakrabban hallani ikerterhességekről, aminek köszönhetően ma már egészen extrém eseteket is találhatunk a Guinness rekordok könyvében.

Ha a hivatalosított adatokat nézzük, akkor Nadya Suleman tartja eddig a rekordot, aki 2009-ben csodával határos módon egyszerre nyolc gyermeket hozott a világra, tehát nyolcasikreket szült, aminek a hátterében egy túlzottan sikeres lombikprogram állt. Érdekesség, hogy a hölgy már eleve rendelkezett hat utóddal, így alighanem a legtöbb gyermekét egyedül nevelő édesanya címére is pályázhatna.

Érdemes is lenne, mert bár még nem hivatalosították, de Nadya eredményét Halima Cisse idén májusban megdöntötte, miután kilenc egészséges ikergyermeknek adott életet egy marokkói kórházban. Az eset a hölgyet lepte meg a leginkább, hiszen az orvosok az előzetes ultrahangfelvételeken csak hét apróságot láttak.

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!