Újdonsült szülő vagy és úgy érzed nem bírod tovább? Hadd adjunk néhány hasznos tippet!

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Az emberek többségéről elmondható, hogy tévképzetben élnek a szülőség, a szülővé válás kapcsán, ezáltal teljesen másként élik meg az első hónapokat, mint ahogyan arról korábban fantáziáltak. Bátran kijelenthető, hogy a többség csalódik, az állandó fáradtság miatt pedig sokan még nehezebben viselik a helyzetet.

Ilyenkor rengetegen jutnak el arra a pontra, hogy már nem bírják tovább, feladják. Nyilván nem tehetik meg, de enyhíthetik a kellemetlenségeket. Hogy mégis miként? Ehhez adunk most néhány hasznos tippet!

A legfontosabb: ez nem tart örökké!

Az egyik legfontosabb dolog, amit ezen a téren ki kell emelni, amit figyelembe kell venni, hogy ez az egész dolog nem tart örökké. A szülés utáni első napok talán olyanok lehetnek majd, mint egy megvalósult rémálom, de néhány hónap múlva garantáltan csak nevetve emlékezünk vissza az egészre.

Mert eljön az idő, amikor kisbabánk végigalussza majd az éjszakát, amikor nem sír mindenért, amikor újra aludhatunk legalább 4-5 órát mellette, esetleg lesz időnk ismét leülni, megnézni egy sorozatot vagy legalább néhány percre egyedül lenni. Ez az első napokban talán álomszerű dolognak tűnik, de biztosak lehetünk abban, hogy nem tart örökké.

Minden nap mozduljunk ki!

Már az is sokat számít, ha kisbabánkkal elmegyünk egyet sétálni a közeli parkba – ha másért nem, legalább azért, hogy a gyerek elaludjon –, hiszen a friss levegő, más emberek látványa, vagy csak úgy általánosságban a környezetváltozás elképesztően sokat segíthet abban, hogy könnyebb legyen elviselni a nehézségeket.

 A legjobb nyilván az, ha egyedül tudunk kimenni egy picit. Egy félórás séta már rengeteget segíthet abban, hogy elfelejtsük a sok kellemetlenséget. Közben beleférhet egy-egy finom kávé, egy jó süti, egyszóval egy kis magányosság, ami elég erőt ad ahhoz, hogy a másnapi újabb énidőig kibírjuk, hiszen így van mit várni.

Bátran merjünk segítséget kérni!

Minden szülő életében elérkezik az a pont, amikor úgy érzi, nem bírja tovább. Ez főleg az anyukák esetében szokott bekövetkezni, de sokan nem mernek segítséget kérni, mert úgy gondolják, hogy ettől valaki rossz anyának, alkalmatlannak hiszi majd őket az anyaságra. Ne legyünk buták!

Ha úgy érezzük, hogy eddig tartott a türelmünk és a tűrőképességünk, akkor még azelőtt kérjünk segítséget, hogy valami rossz dolog történne, esetleg teljesen összeomlanánk. Bátran kérjünk segítséget valamelyik szülőtől, illetve nagyszülőtől, testvértől, esetleg egy olyan baráttól vagy barátnőtől, akire rá merjük bízni a gyermekünket legalább fél órára, hogy szundikáljunk vagy egyedül legyünk.

Tegyél meg mindent, hogy felpörgesd magad!

A legtöbb esetben a fáradtság okozza a legnagyobb problémát a szülés utáni első hetekben és hónapokban. Sajnos ilyenkor az utolsó tartalékokat emészti el a szervezetünk, így mindent meg kell tennünk ahhoz, hogy felpörgessük magunkat.

Energiaital és kávé kizárva, így nem tehetünk mást, minthogy becsapjuk a testünket. Zuhanyozzunk gyakran, ne sötétítsünk be indokolatlanul, igyunk sok vizet, és fogyasszunk koffeinmentes kávét, mint placebót. Segíteni fog!

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!