Tényleg ciki ma már fiatalon anyának lenni?

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Nagyon általános trend a mai nők körében, hogy egyre később veszik rá magukat a szülésre, ami több tekintetben is problémás, de leginkább azért, mert a testképzavarhoz hasonlóan alaposan eltorzítja azoknak az elképzeléseit, akik úgy döntenek, hogy fiatalon vállalnak gyermeket.

Merthogy ma már sokan rosszul érzik magukat, ha huszonévesen válnak édesanyává, holott néhány évvel, esetleg évtizeddel ezelőtt ez volt a világ legtermészetesebb dolga, sőt inkább azokat nézték ki, akik már elmúltak harminc évesek és még mindig nem vállaltak gyermeket.

Sajnos igen, ciki ma már fiatalon anyának lenni

A világ azonban alaposan megváltozott, így bár a józan ész azt diktálja, hogy mindenki akkor szüljön, amikor neki jól esik, amikor úgy érzi, hogy megérett rá, illetve alkalmas hozzá az időpont, ugyanakkor az éppen aktuális trendeket így sem lehet kivédeni ilyenkor.

Ennek megfelelően bátran kijelenthetjük, hogy a mai nők körében határozottan kinézik azokat, akik túl fiatalon vállaltak gyermeket. Mindez annak ellenére is igaz állítás, hogy természetesen senkinek sem kellene szégyenkeznie emiatt, hiszen éppen a nagy elfogadás korszakát éljük, akkor ezt vajon miért nem lehetne elfogadni?

Valakinek ugyanis az az életcélja, hogy már idejekorán édesanya legyen. Valaki nem akar 30 évesen még karriert építeni vagy másnak robotolni, inkább az az egyetlen célja, hogy családot alapítson és gyermeket neveljen, mely minden esetben az egyik legjobb, határozottan megtérülő befektetés.

Fiatal anyaként sem maradsz le semmiről

Sokan nem is azért tartják cikinek az anyaságot fiatalon, mert mit szólnak mások, sokkal inkább azért, mert úgy érzik, ezzel lemaradnak az életről. Nem tudnak karriert építeni vagy bulizni, holott egy 20 évesen édesanyává vált hölgy számára 30 évesen már ismét megnyílik a világ.

Egy 10 éves gyermek mellett ugyanis bátran el lehet járni bulizni, arról nem is beszélve, hogy aki 20 évesen gyermeket szül, esetleg 22 évesen bevállal egy újabbat és 25 évesen visszakerül a munkaerőpiacra, annak még óriási lehetőségei vannak a karrierépítés tekintetében.

Sőt mi több, sokkal előnyösebb helyzetben van, mint az a nő, aki a harmincas éveiben gyakorlatilag derékba töri a karrierjét a gyermekével, és utána csak stresszesen képes folytatni az életét, mert az tény és való, hogy egy gyermek mellett már soha többé nem lehet ugyanazt a teljesítményt hozni. Aki korán szül, annak ettől nem kell tartania.

Az anyaságot soha nem szabad szégyellni

Szüljünk akár későn, akár korán, az anyaság, a gyerekvállalás egy olyan kiteljesedés minden nő életében, amit egyszerűen halálos bűn szégyellni vagy cikinek gondolni. Minden nő attól válik nővé, hogy életet teremt, ez minden nő életének a fő műve.

Ha olyan környezetben élünk, ahol cikinek tartják azt, ha fiatalon szültünk, akkor ott komoly gondok vannak, és azonnali váltásra van szükségünk. Az anyaság ugyanis nem bűn, hanem körülményektől függetlenül a világ egyik legszebb adománya, amit büszkén kell viselnünk minden életkorban, pláne fiatalon.

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!