Olvasnivaló gyerekeknek – Sylvia Bishop: Az éjszakai vonat titka

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Mivel a Mesehős elindulásával együtt az egyik legfontosabb hivatásunkká vált, hogy kedvet hozzunk a gyermekek számára az olvasáshoz, ezért új cikksorozatot indítunk elsődlegesen azoknak a szülőknek, akik szeretnének folyamatosan friss és tartalmas olvasnivalót adni gyermekük kezébe.

Sylvia Bishop: Az éjszakai vonat titka

Ha gyermekünk imádja az óriási kalandokat, illetve a kalandos olvasmányokat, akkor biztosan odáig lesz Sylvia Bishop regényéért, melyben élete egyik legnagyobb képzeletbeli túráján vehet majd részt. Az éjszakai vonat titka már a címében is igazi különlegességet sejtet, nem véletlenül, hiszen a főszereplő egy aprócska kislány lesz, aki méretei ellenére óriási kalandba keveredik egy vonatút közben.

A mindössze 11 éves kislányt Maxnak hívják, akinek Isztambulba kell mennie, hogy Elodie néni vendégszeretetét és törődését élvezze egy ideig. Csakhogy repülőgép vagy hajó helyett vonattal kell átszelnie egész Európát, ami elsőre egészen unalmasnak tűnik, de Sylvia Bishop gondoskodott róla, hogy egy pillanatig se legyen az. Olyannyira nem is lesz, hogy élete legnagyobb kalandjában lesz része az utazás során, és nekünk szintén, ha vele tartunk.

Az egész utazás azzal indul, hogy a vonaton eltűnik egy felbecsülhetetlen értéket képviselő gyémánt, amivel kapcsolatban hirtelen az összes utas gyanúba keveredik. Max természetesen biztos abban, hogy nem ő volt a tettes, így elhatározza, hogy segít kinyomozni az elkövető kilétét. Csakhogy a nyomozás nem várt fordulatokat eredményez majd, melyek újabb és újabb kérdéseket vetnek fel.

Vajon Maxnak sikerül megtalálnia a tettest, mielőtt eléri a vonat Isztambult? Lehet, hogy mégis több köze van a gyémántrabláshoz, mint azt elsőre gondolta? Ebből a rendkívül fordulatos és egyben magával ragadó gyerekregényből rengeteg kalandot és nyomozást élhetünk át, miközben nemcsak kisebb gyermekeink, kis- és nagyiskolás lurkóink szórakozhatnak jól, hanem gyermeklelkületű felnőttként számunkra egyaránt hatalmas élményt okozhat.

A Párizstól Isztambulig tartó utazás érdekessége, hogy nemcsak magára a nyomozásra fókuszál, hanem közben nagyon alapos, nagyon kellemes tájleírásokat is felvonultat, megannyi nevezetességet mutat be az izgalmas krimi közben, példának okáért még Budapesten is járunk az egyik epizódban, ami különösen szívmelengető élmény lesz.

Mindezt elképesztően jól kidolgozott karakterek társaságában, aminek köszönhetően az egész könyvet átitatja egy kellemesen humoros háttér. Legyen szó Rupertről, Klausról vagy éppen Esterről, mindegyikük egy nagybetűs személyiség, akik határozottan színesebbé teszik a cselekményt.

Arról azért nyilván nem lehet megfeledkezni, hogy Az éjszakai vonat titka alapvetően egy gyermekkönyv, tehát több olyan eleme is van, ami néhol elrugaszkodik a valóságtól, így erőteljesen épít a gyermeki fantáziára, ami a kisebbek számára óriási dolog, a felnőtteknek pedig csak meg kell szokniuk, rá kell állniuk.

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!