Olvasnivaló gyerekeknek – Aleksandra Mizielinska / Daniel Mizielinski: Föld ​alatt / Víz alatt

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Mivel a Mesehős elindulásával együtt az egyik legfontosabb hivatásunkká vált, hogy kedvet hozzunk a gyermekek számára az olvasáshoz, ezért új cikksorozatot indítunk elsődlegesen azoknak a szülőknek, akik szeretnének folyamatosan friss és tartalmas olvasnivalót adni gyermekük kezébe.

Aleksandra Mizielinska / Daniel Mizielinski: Föld ​alatt / Víz alatt

Rengeteg olyan ifjúsági regény jelenik meg a piacon, amelyek bár gyerekeknek szólnak elsődlegesen, valójában azonban óriási hibát követünk el abban az esetben, ha felnőttként csak emiatt elkerüljük. Pontosan ilyen az Aleksandra Mizielinska / Daniel Mizielinski szerzőpáros által jegyzett Föld alatt / Víz alatt mű is, ami egy igazi csoda, egy elképesztően különleges alkotás lett, melyet a lengyel író és illusztrátor házaspár olyan elragadó formában hozott tető alá, hogy attól az arra fogékonyaknak garantáltan elakad majd a lélegzetük.

Ez a könyv ugyanis egy utazásra visz el minket, aminek részeként lehetőségünk nyílik bekukkantani a föld alá, a világ legmélyebb bányáiba és óceánjaiba, miközben láthatjuk a Titanic elsüllyedt roncsait, különleges mélytengeri állatokat, de még rekordokra hajtó búvárokat is. A nagy kaland annyira mélyre repít minket, hogy lassan, de annál biztosabban eljutunk majd a Föld fortyogó magjáig.

Történetünk főhőse választ akar találni arra a kérdésre, hogy mi van a felszín alatt. Legyen szó a garázsról, a járdáról, az úttestről, a hegyekről vagy a fákról, ő szeretné tudni, hogy hol élnek a vakondok, hová tűnik a fürdőkádból a leengedett víz és így tovább. Ebből a könyvből végre kiderül. Az egyes fejezetek nagyszerűen képesek körbejárni valamennyi témát, mindezt ráadásul olyan csodaszép ábrázolásmód társaságában, ami nemcsak elragadó, hanem ráadásként még a humortól sem mentes.

Ebből a könyvből kendőzetlenül ismerhetjük a fúrótornyokat, a mélyben lakó élőlényeket, a Krubera-barlangot, de még a Föld egyes rétegeit is, ezáltal egyszerre szórakoztat és tanít, ami nagyon ritka manapság egy ilyen magas minőséget képviselő műtől. Ennek köszönhetően ez a tudás elképesztően hatásos formában, nem mellesleg pedig rendkívül maradandó módon képes átadódni a könyvből a gyermek fejébe. Az egyes oldalak ugyanis egyszerű szavakkal, csodás ábrázolásmóddal adja át azt az ismeretanyagot, amit gyermekünk a későbbiekben képes lesz hasznosítani akár még az iskolában is.

Ráadásul az egész mű folyamatosan azt hangoztatja, hogy a tanulás, a tudás és a tudomány mennyire szuper dolog, és közel sem csak a képernyőről, a kijelzőről lehet nagyszerű dolgokat vagy érdekességeket tanulni, hanem természetesen egy könyvből is. Sőt mi több, onnan lehet csak igazán! Ajánlott olvasnivaló az egész családnak, tehát közel sem csak gyermekeknek, de nekik a leginkább!

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!