Ezek a legjobb animációs filmek karácsonyra

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Közeleg a karácsony, amivel együtt az embereknek több idejük van leülni a gyerekekkel azért, hogy megnézzenek egy-egy szuper mesét és animációs filmet. Az elmúlt néhány évben rendkívül nagy népszerűségre tettek szert az animált történetek, évente több sikerprodukció is megjelenik a színen, melyek közül természetesen nem hiányozhatnak már a karácsonyi sztorik sem.

Mivel gyerekek és felnőttek egyaránt imádják ezeket a humoros és egyben látványos történeteket, az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány nagyszerű karácsonyi animációs filmet, ha esetleg nem lenne ötletünk arra, hogy mit nézzünk az idén.

Polar Expressz

A Polar Expressz egy igazán különleges animációs film, egy teljesen klasszikus és egyben különleges karácsonyi mesefilm, mely 2004-ben jelent meg, azonban mégis csak nagyon kevesen ismerik, márpedig nagyon szuper hangulatot tud varázsolni az ünnepek alatt. A mű arról szól, hogy adott egy kisfiú, aki a tinédzserkor küszöbén már nem hisz a Télapóban és úgy véli, hogy a karácsony a szülők csalása csupán. Egy éjszaka azonban különös dolog történik, egy furcsa vonat, a Polar Expressz áll meg a ház előtt, akik az Északi-sarkra invitálják hősünket. Mindezt nem kisebb célzattal, minthogy a szkeptikus gyermeket meggyőzzék arról: a Mikulás létezik, és hamarosan a szeme láttára adja majd át az első karácsonyi ajándékot.

Karácsony Artúr

A Karácsony Artúr sem az a tipikusan ismert ünnepi mese, pedig egyike a legszebb animációs filmeknek, mely eredetileg már 2011-benb megjelent. Története egy a gyerekek által is gyakran hangoztatott kérdést tesz fel, miszerint hogyan is tud a Télapó egyetlen éjszaka körbejárni a világon, és eljuttatni az ajándékokat a fa alá? Ez a mese megválaszolja a kérdést, és mint kiderül, egy komplett hadsereg, manók ezrei dolgoznak ilyenkor a nagyszakállú keze alá, aki nem tűr hibát. Csakhogy egy kis hiba mégis becsúszik az idén, egyetlen kislány nem talál semmit sem a fa alatt, és Karácsony Artúr, Télapó legkisebb fia nem hagyhatja annyiban a dolgot: saját akciót indít, hogy kijavítsa ezt a hibát!

Shrekből az angyal

Ha egy rövidke kis mesét szeretnénk karácsonykor megnézni, és feltétlenül animációs filmben gondolkodunk, a Shrekből az angyal kitűnő választás lesz. Mindössze 30 perc az egész, a nagyfilm mellékszála, melyben az ismert szereplők nagy ünneplésbe kezdenek. Ott van az egész univerzum apraja-nagyja, akik mind-mind elmesélnek egy-egy rövidke kis történetet, melyek amolyan ogre-módra mulatságosak, de mégis szívmelengetők lesznek.

A karácsonymanó meséje

A karácsonymanó meséje is egyike azoknak a karácsonyi animációs filmeknek, melyek nem túl ismertek vagy népszerűek, pedig ez az alig félórás kis szösszenet elképesztően megható történettel büszkélkedik. Ennek az oka leginkább az, hogy a mű a legáltalánosabb kérdéseket veti fel a karácsony kapcsán, ami egy gyermek fejében megfoganhat. Például, honnan tudja a Télapó, hogy valaki jó vagy rossz volt az évben? Egyáltalán létezik a Télapó? Taylor, a történet főhőse is ezen kesereg a rajzfilm elején, azonban maga a Télapó, illetve egy manója siet a segítségére, hogy visszaadják a gyermek karácsonyba vetett hitét! Megható, elgondolkodtató és csodálatos történet egyben!

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!