Akár tetszik, akár nem, a nagyszülők bizonyos dolgokban jobbak, mint a szülők

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Biztosan minden szülő tapasztalta már korábban, hogy bármennyire is próbálkoznak bizonyos dolgokban, a nagyszülők néha valamiért sokkal jobban el tudják varázsolni a gyerekeket, így bizonyos dolgokban nem is nagyon érdemes versenyezni velük.

Nyilván nem szabad általánosítani, de az esetek többségében azért vannak olyan dolgok, melyekben rendszerint a nagyszülők valamiért sokkal jobbak, és ebbe érdemes a szülőknek beletörődnie ahelyett, hogy esetleg rosszalló tekinteteket vetnének a nagymama és a nagypapa irányába. Csak emlékezzünk vissza a mi gyerekkorunkra, és rögtön megértjük az alábbiakat!

A nagyszülőknél minden finomabb

Lehet nagyon finnyás és válogatós egy gyermek, azonban a nagyszülőknél ez sok esetben teljesen eltűnhet, ezáltal olyan dolgokat is megkóstolhatnak vagy megehetnek ott, amit otthon korábban határozottan elutasítottak.

Kitehetjük mi szívünket-lelkünket egy étel elkészítésekor, a nagymama sütijénél vagy tojásrántottájánál garantáltan nem tudunk majd finomabbat készíteni. Ezért pedig soha ne haragudjunk meg rájuk, hiszen emlékezzünk csak vissza arra, hogy amikor mi voltunk gyerekek, akkor a nagyszülőknél valamiért mindig jobban esett az étel.

Érdekesség, hogy a tudomány sem talált magyarázatot arra, hogy miért van ez így, de a legtöbb gyermek így gondolja, illetve még ugyanazokról az ételekről is az a véleménye, hogy a nagymamánál, ízletesebb és nagyobb. Talán a nagyszülők kisugárzása állhat a háttérben?

A nagyszülők a meseolvasásban is verhetetlenek

Talán az óriási gyakorlat lehet az oka, talán az, hogy a nagymama és a nagypapa soha nem fáradt még egy oldallal többet olvasni a könyvből, de a gyerekek rendszerint úgy vélekednek, hogy ha meseolvasásról van szó, akkor azt inkább a nagymama vagy a nagypapa kivitelezze számukra.

Míg a konyhában inkább a nagymamák a nyerők, addig a meseolvasásban inkább a nagypapákat emeli ki a legtöbb unoka, de nem is annyira az előre gyártott mesékben, hanem a korabeli történetek visszaadásában, melyeket ráadásul gyakran fejből, nem ritkán egy kicsit az unokához igazítva és kiszínezve adják vissza.

Lehet, hogy éppen az tetszik a gyereknek, hogy a nagyszülők nem a sokadik Piroska és a farkas vagy Hamupipőke klónsztorit akarják előadni nekik? Meglehet, hiszen a régi történeteket mi is szívesebben hallgattuk annak idején, hogy miként is éltek a hőskorban nagyszüleink.

Játékban is gyakran jobbak a nagyszülők

Sokan úgy vélik, hogy a fájós végtagok vagy a beszűkült mozgás ellenére a nagyszülők már nem úgy játszanak, mint régen, azonban ha unokáról van szó, akkor a nagymamák és a nagypapák hajlamosak ideig-óráig megfiatalodni és úgy játszani, mint a gyerekek.

Ezt pedig természetesen az unokák is nagyon élvezik, hiszen minden gyermek imád játszani, egy különösen aktív nagyszülőnek pedig óriási tapasztalata van ebben, és gyakran sokkal előbb jön ki belőle a rejtett gyermek, mint egy sokszor gondterhelt és fáradt szülőből.

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!