Itt a kisfiú, aki még csak 8 éves, de már saját könyvet írt

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Az olvasás szeretete az elmúlt néhány évben, ha nem is mutatott drasztikus növekedést a kisebb korosztályon belül, de legalább biztosan stagnálásnak indult a korábbi csökkenő tendencia, amivel párhuzamosan egyre többen, sőt egyre korábban kacérkodnak az írás gondolatával.

Mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint a mindössze 8 esztendős Dillon Helbig esete, aki annyira imád olvasni, és elmerülni a regények világában, hogy úgy döntött: kora ellenére egy saját könyvet ír, melyből egy példány el is készült Dillon Helbig’s Crismis címmel, ami a saját, de részben fiktív karácsonyi kalandjairól szólt.

Bravúros módon indította el a világhírnév felé könyvét a kisfiú

Csakhogy Dillonnak volt egy óriási bánata: fogalma sem volt arról, hogy családján kívül miként vegye rá az embereket arra, hogy elolvassák a könyvét. A sok ötletelés pedig kreativitással párosult, így elhatározta, hogy művét egyszerűen becsempészi a helyi könyvtárba.

Az akcióra nagymamáját kérte fel, aki el is vitte az Idahóban található Boise könyvtárba, majd a kisfiú a könyvének nyomtatott változatát egyszerűen feltette az egyik polcra, hátha valakinek megakad rajta a szeme.

Néhány nappal később a fiú visszament a könyvtárba, hogy megnézze, kivette-e valaki művét, és nagy megdöbbenésére már nem találta a polcon. Mérhetetlenül boldog volt, ugyanakkor a szülők aggódtak is miatta, hogy talán a könyvtár dolgozói dobhatták ki a gyermek irományát. Fel is hívták a könyvtárat, azonban ők megnyugtatták a szülőket: a könyv a lehető legjobb kezekben van, és bekerült a kölcsönzőrendszerükbe is.

Digitális kiadásban jelenhet meg nemsokára a kisfiú könyve

A könyvtár dolgozói elmondták továbbá, hogy nemcsak ők, hanem a gyermekeik is elolvasták a művet, és nagyon tetszett nekik, ezért hivatalosan nyilvántartásba vették, sőt kölcsönözhetővé tették, mióta pedig olyan nagy magazinok írtak a kisfiúról, mint a Guardian, több százan iratkoztak fel a várólistára azért, hogy elolvashassák a regényt.

Sőt, a könyvtár igazgatója tárgyalásokba kezdett a kisfiú édesanyjával arról, hogy készüljön egy digitális másolat a műből, ami lehetővé tenné annak digitális kiadását. Ez azonban még közel sem minden, a kisfiú akciójához ugyanis egy külön díjat is létrehoztak, ez lett a Whoodini díj, amit a jövőben azok kaphatnak meg, akik saját könyvüket képesek hasonló módon becsempészni egy könyvtárba és azzal sikert elérni.

A kisfiú már a folytatáson dolgozik

A kis Dillon könyve egyébiránt 81 oldalas lett, és azzal indul a karácsonyi történet, hogy éppen a fát díszíti, amikor az egyik felakasztott dísz váratlanul felrobban. Az esemény egy igazi karácsonyi csodát indít útnak, hiszen a fiú visszarepül az időben a történelem első Hálaadásáig, sőt az Északi-sarkhoz is.

Mint azt Dillon a Guardian magazinnak elmondta, a háttérben már dolgozik a folytatáson, amiben egyenesen a Grincshez látogat, és a nagy kalandban hűséges kutyája, Rusty is elkíséri majd, de dolgozik egy második regényen is, mely egy igaz óvodás történet alapján készült, a főszerepben egy kabátfaló gardróbbal.

Forrás

Facebook
WhatsApp
Tumblr
Email

Könyvemről

A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat…

Társasjáték

A Trükkös karácsony című társasjátékom igazi ünnepi szórakozást garantál. Ha szeretnél a gyermekeiddel egy élményekben gazdag, közös élményt, ne habozz…

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!

Milyen a jó pedagógus?

Általános probléma a szülők körében, hogy nem tudják eldönteni: gyermeküket jó pedagógusok tanítják-e vagy sem. Különösen akkor bukkan elő ez a témakör, amikor egy adott

Tovább olvasom »